Vi bygger våra egna fågelholkar, fjärilsholkar och insektshotell. Dessa kan du köpa direkt av oss på Tjörn eller på någon marknad som vi står på.


Holkarna och hotellen kan köpas året om, de kan öppnas för rengöring och är målade med slamfärg. Förutom att de är snygga är de närproducerade och riktigt bra presenter!


Prislista:

Småfågelholk: 400kr

Starholk: 600 kr

Insektshotell: 400 kr

Fjärilsholk: 400 kr 

Bara hör av er vad ni vill ha på telefon eller e-post, så kan ni sedan komma hit till hjälteby och hämta eller bygga. Ett kvittrande varmt välkomna!

 

 

 

 

 

Fågelholkar, fjärilsholkar och insektshotell

 

 

Starholkar

Insektshotell

 "Pinnstolsholkar"

 

När jag bygger mina småfågelholkar så har jag bilden av en gammal pinnstol i huvudet - en gammal färgglad pinnstol som står på en trasmatta hemma hos gamlamormor Sally i hennes sommarstuga på Tjörn. Det doftar av kaffe och stekt pannkaka. På hennes urgamla mintgröna kylskåp står en plåtburk med karameller. En vas med smörblommor tronar på ett rangligt bord. Den vita duken under är pudrad av gul pollen.

 

Gamlamormor hade en holk i en tall utanför fönstret, där brukade det bo svartvita flugsnappare. 

 

När jag sätter upp holkar i  min närhet, fylls närheten av liv, det blir rikt, fladdrande, busigt och sjungande. Det skulle vara så tomt och tråkigt utan fåglarna.

 

/Hanna

 

 

 

Fjärilsholkar

Fågelunge på väg ut i världen

Fladdermus-holkar