Prova på friluftsliv


Under en 4 km vandring i det vackra vildmarksområdet Svartedalen berättar vi om växterna och djuren i området samtidigt som vi lär ut grundläggande friluftsliv.  


Tillsammans lagar vi lunch på stormkök och under eftermiddagen gör vi upp en lägereld för fixa ihop vårt egna vildmarksfika.


Vi har även förberett ett eget litet slöjdprojekt för alla deltagare, något tillverkas som kommer användas under dagen.

 

”Prova på friluftsliv” är er helt egna dag, med er egna vildmarksguide som också är biolog. Passa på att fråga allt ni kan! Är det dessutom något speciellt ni vill lära er så ange detta i bokningen. Exempel på tidigare specialönskningar är -  smaka på någon överlevnadsmat, blåsa såpbubblor på ett berg, leta efter en trollskatt… Prova på att laga mat på stormkök
Blåbärssmakning
Vandra upp och ner är kul

En perfekt aktivitet för familj och vänner som vill lära sig mer om friluftsliv, men som känner sig lite osäkra. Lärorikt, lite busigt och perfekt för att skapa sammanhållning! Vill man att vi tar med någon av våra huskies, så gör vi det!

Huskies med Art of Adventures
Prova på friluftsliv

Plats: 

Svartedalens vildmarksområde, 50 km norr om Göteborg. Efter din bokning får du mer information om en mer exakt mötesplats.

Säsong:

Måndag till fredag under alla årstider.

Längd:

8 timmar


Starttid på dagen:

9.30 

Gruppstorlek:

5-10 

Pris:

1200 SEK/vuxen

850 barn under 16 år

I priset ingår: 

- 8 h med guide 

- Lunch

- Eftermiddagsfika

- Litet slöjdhantverk att ta med hem 

Svårighetsgrad:

Medium.

För att ta del av denna aktivitet behöver ni kunna vandra 4 km i terräng. 


Vi bor i Göteborg, hur kommer vi till Svartedalens vildmarksområde?

Svartedalen har tyvärr ingen bra kommunikation med busstrafik, vi rekommenderar samåkning i bil eller hyrbil. Om detta är inte är möjligt för er, hör av er till oss så hittar vi en annan lösning.